Borowik suszony Devaldano
Borowik suszony Devaldano – niezrównany aromat i smak króla leśnych grzybów w twojej kuchni przez cały rok. Borowik suszony Devaldano to produkt niezastąpiony w każdej kuchni. Powstał z myślą o wysokich wymaganiach osób ceniących produkty dające wiele możliwości kulinarnych, a także produkty naturalne, aromatyczne, wolne od sztucznych dodatków i konserwantów.
W opakowaniu znajdują się najwyższej jakości borowiki, które zaraz po zbiorach oczyszczono, pokrojono i poddano procesowi suszenia. Dzięki temu suszone borowiki Devaldano zachowują pełnię smaku i zapachu, nadając każdej potrawie wyjątkowego charakteru. Borowik suszony Devaldano świetnie sprawdzi się w kuchni przez cały rok. Jest doskonałym głównym składnikiem zup, bigosów, sosów i farszów. Oczywiście nie może go także zabraknąć w wigilijnym menu oraz w wielu tradycyjnych świątecznych daniach. Ten aromatyczny susz wzbogaci smak wszelkich potraw mięsnych, warzywnych kremów, zapiekanek, a także wytrawnych tart i wielu innych pomysłowych dań kuchni tradycyjnej, wegetariańskiej i wegańskiej.
Produkt dostępny jest w nowym, wygodnym opakowaniu wyposażonym w strunowe zamykanie ułatwiające użytkowanie i utrzymujące świeżość produktu. Doskonale nadaje się do długotrwałego przechowywania, zachowując przy tym wszystkie walory najbardziej lubianego i najszlachetniejszego z polskich grzybów. Dodatkowo na opakowaniu znajdują się przydatne wskazówki dotyczące zastosowania suszu oraz jego odpowiedniej ilości do wskazanych dań. Produkt można nabyć w trzech gramaturach, dobierając odpowiednią do bieżących potrzeb. W linii produktowej znajduje się także Suszony Podgrzybek suszony oraz Maślak Suszony.
* Devaldano to polska marka od lat dostarczająca na polskie stoły wspaniałe, pełne aromatu dary lasu oraz pyszne, bliskie naturze przetwory w słoiczkach, o prostych składach. Devaldano to marka powołana do życia przez prawdziwych pasjonatów natury, chcących funkcjonować w zgodzie z jej rytmem oraz dzielić się jej dobrem z innymi. Twórcy Devaldano ukochali sobie przede wszystkim dary lasu, które zbierane są z wielką pieczołowitością z czystych polskich lasów, by następnie konfekcjonować je i tworzyć specjały pełne smaku, aromatu oraz wyjątkowości. Poza suszonymi i mrożonymi darami puszczy, w ofercie marki znajduje się bogata gama smakowitych rarytasów w słoiczkach – w zaskakujących kompozycjach i niebanalnych połączeniach. Oferta marki Devaldano stale się rozwija, a niedawno powiększyła się o bardzo atrakcyjne nowości - między innymi o linię produktów certyfikowanych BIO.
Zachęcam bardzo serdecznie do zapoznania się poniższymi dokumentami:
Borowik suszony Devaldano to idealna baza do poniższej potrawy.
Zupa grzybowa to dla wielu osób tradycyjne danie, bez którego świąteczne menu byłoby co najmniej niepełne. Cudowny aromat grzybów unoszący się w całym domu doskonale buduje świąteczny nastrój, zaostrza apetyt i sprawia, że wręcz nie można doczekać się chwili, kiedy wszyscy zasiądą razem przy świątecznym stole. Poniżej przedstawiamy przepis na aksamitną, bogatą w smaku zupę grzybową, pełną pysznych leśnych grzybów. Zupa idealnie sprawdzi się na wigilijnym stole, oraz jako pyszne danie podczas całych świąt Bożego Narodzenia. Można ją podać z uszkami, grzankami czy pieczywem albo serwować bez dodatków na przykład w filiżankach.
Składniki:
Przygotowanie:
Suszone grzyby Devaldano zalać w miseczce ciepłą wodą (ok 1,5 szklanki) i odstawić na co najmniej pół godziny. Po tym czasie odsączyć grzyby, ale wywar z namaczania zachować.
W głębokim garnku lub rondelku rozpuścić 2 łyżki masła, dodać drobno pokrojoną cebulę i delikatnie zeszkić.
Dodać na patelnię odsączone grzyby z połową wywaru pozostałego po namaczaniu, posolić i dusić pod przykryciem, co jakiś czas mieszając do czasu częściowej redukcji wody.
Dorzucić posiekaną natkę pietruszki i całość zalać winem (opcjonalnie)
Zwiększyć ogień i po ok. 3 minutach dolać bulion, resztę wywaru z namoczonych grzybów wymieszać i dodać mleko
Zmniejszyć ogień i gotować przez kolejne 15 minut.
Doprawić do smaku solą pieprzem i ulubionymi przyprawami.
Odstawić z ognia i dodać 2 rozgniecione ząbki czosnku.
Szef Kuchni Devaldano radzi:
Zupę można wzbogacić dodając 4 łyżki śmietany kremówki. Odrobina świeżego tymianku dodatkowo wzmocni i podkreśli aromatyczny smak leśnych grzybów. Zupę podać z pieczywem, grzankami, uszkami lub innymi dodatkami dobranymi wg własnych upodobań. Gotowe! Smacznego!
W opakowaniu znajdują się najwyższej jakości borowiki, które zaraz po zbiorach oczyszczono, pokrojono i poddano procesowi suszenia. Dzięki temu suszone borowiki Devaldano zachowują pełnię smaku i zapachu, nadając każdej potrawie wyjątkowego charakteru. Borowik suszony Devaldano świetnie sprawdzi się w kuchni przez cały rok. Jest doskonałym głównym składnikiem zup, bigosów, sosów i farszów. Oczywiście nie może go także zabraknąć w wigilijnym menu oraz w wielu tradycyjnych świątecznych daniach. Ten aromatyczny susz wzbogaci smak wszelkich potraw mięsnych, warzywnych kremów, zapiekanek, a także wytrawnych tart i wielu innych pomysłowych dań kuchni tradycyjnej, wegetariańskiej i wegańskiej.
Produkt dostępny jest w nowym, wygodnym opakowaniu wyposażonym w strunowe zamykanie ułatwiające użytkowanie i utrzymujące świeżość produktu. Doskonale nadaje się do długotrwałego przechowywania, zachowując przy tym wszystkie walory najbardziej lubianego i najszlachetniejszego z polskich grzybów. Dodatkowo na opakowaniu znajdują się przydatne wskazówki dotyczące zastosowania suszu oraz jego odpowiedniej ilości do wskazanych dań. Produkt można nabyć w trzech gramaturach, dobierając odpowiednią do bieżących potrzeb. W linii produktowej znajduje się także Suszony Podgrzybek suszony oraz Maślak Suszony.
- Marka: Devaldano
- Pojemność: 20g
- Sugerowana cena: 6,99 zł
- https://www.devaldano.pl/
* Devaldano to polska marka od lat dostarczająca na polskie stoły wspaniałe, pełne aromatu dary lasu oraz pyszne, bliskie naturze przetwory w słoiczkach, o prostych składach. Devaldano to marka powołana do życia przez prawdziwych pasjonatów natury, chcących funkcjonować w zgodzie z jej rytmem oraz dzielić się jej dobrem z innymi. Twórcy Devaldano ukochali sobie przede wszystkim dary lasu, które zbierane są z wielką pieczołowitością z czystych polskich lasów, by następnie konfekcjonować je i tworzyć specjały pełne smaku, aromatu oraz wyjątkowości. Poza suszonymi i mrożonymi darami puszczy, w ofercie marki znajduje się bogata gama smakowitych rarytasów w słoiczkach – w zaskakujących kompozycjach i niebanalnych połączeniach. Oferta marki Devaldano stale się rozwija, a niedawno powiększyła się o bardzo atrakcyjne nowości - między innymi o linię produktów certyfikowanych BIO.
Zachęcam bardzo serdecznie do zapoznania się poniższymi dokumentami:
- https://healthbeautypdf.files.wordpress.com/2018/12/Sliminazer-chudnij-w-dzień-i-w-nocy.pdf,
- https://healthbeautypdf.wordpress.com/2018/12/27/black-latte/,
- https://healthbeautypdf.files.wordpress.com/2018/12/Chocolite.pdf.
Borowik suszony Devaldano to idealna baza do poniższej potrawy.
Leśna zupa grzybowa – aksamitny smak i niepowtarzalny aromat wspaniałych świąt
Zupa grzybowa to dla wielu osób tradycyjne danie, bez którego świąteczne menu byłoby co najmniej niepełne. Cudowny aromat grzybów unoszący się w całym domu doskonale buduje świąteczny nastrój, zaostrza apetyt i sprawia, że wręcz nie można doczekać się chwili, kiedy wszyscy zasiądą razem przy świątecznym stole. Poniżej przedstawiamy przepis na aksamitną, bogatą w smaku zupę grzybową, pełną pysznych leśnych grzybów. Zupa idealnie sprawdzi się na wigilijnym stole, oraz jako pyszne danie podczas całych świąt Bożego Narodzenia. Można ją podać z uszkami, grzankami czy pieczywem albo serwować bez dodatków na przykład w filiżankach.
Składniki:
- 40 g suszonych borowików lub podgrzybków Devaldano
- 1 cebula
- 1 litr bulionu warzywnego
- 1 szklanka mleka
- pęczek natki pietruszki
- 2 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- śmietana kremówka (opcjonalnie)
- pół szklanki białego, wytrawnego wina (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Suszone grzyby Devaldano zalać w miseczce ciepłą wodą (ok 1,5 szklanki) i odstawić na co najmniej pół godziny. Po tym czasie odsączyć grzyby, ale wywar z namaczania zachować.
W głębokim garnku lub rondelku rozpuścić 2 łyżki masła, dodać drobno pokrojoną cebulę i delikatnie zeszkić.
Dodać na patelnię odsączone grzyby z połową wywaru pozostałego po namaczaniu, posolić i dusić pod przykryciem, co jakiś czas mieszając do czasu częściowej redukcji wody.
Dorzucić posiekaną natkę pietruszki i całość zalać winem (opcjonalnie)
Zwiększyć ogień i po ok. 3 minutach dolać bulion, resztę wywaru z namoczonych grzybów wymieszać i dodać mleko
Zmniejszyć ogień i gotować przez kolejne 15 minut.
Doprawić do smaku solą pieprzem i ulubionymi przyprawami.
Odstawić z ognia i dodać 2 rozgniecione ząbki czosnku.
Szef Kuchni Devaldano radzi:
Zupę można wzbogacić dodając 4 łyżki śmietany kremówki. Odrobina świeżego tymianku dodatkowo wzmocni i podkreśli aromatyczny smak leśnych grzybów. Zupę podać z pieczywem, grzankami, uszkami lub innymi dodatkami dobranymi wg własnych upodobań. Gotowe! Smacznego!