Jak być fit cały rok? Jedz ryby!

Jesień i zima to czas, kiedy najłatwiej przybieramy na wadze. Niższe temperatury sprawiają, że jesteśmy mniej aktywni i częściej zostajemy w domu, z ciepłym kubkiem herbaty w ręku. Aby uniknąć nieprzyjemnego zaskoczenia wchodząc wiosną na wagę, zwracajmy uwagę na to, co ląduje na naszym talerzu. https://ecoslim.use.com/message-show/9942f96aa9ba487e3f15caf1164f09c0/79333181d1eb69ce6186b983d2aed70a/ Okres jesienno-zimowy charakteryzuje się niskimi temperaturami i krotszymi dniami, a co za tym idzie, mniejsza ilość słońca dociera do naszej skory. Wpływa to na obniżenie poziomu witaminy D w naszym organizmie - jej niedobory prowadzą m.in. do szybszego odkładania się tkanki tłuszczowej. Dodatkowo instynktownie, aby zaradzić gorszemu samopoczuciu, podjadamy słodkości, ktore zwiększają poziom tzw. hormonu szczęścia, czyli serotoniny. Jednak dzięki odpowiednio skomponowanej diecie możemy wpływać pozytywnie zarowno na nasz wigor, jak i naszą wagę.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Borowik suszony Devaldano

Borowik suszony Devaldano – niezrównany aromat i smak króla leśnych grzybów w twojej kuchni przez cały rok. Borowik suszony Devaldano to p...